::: De veranderingen bij verandering.
Er zullen altijd mensen zijn die tijdens je veranderingsproces het niet eens zijn met je verandering. Het is daarom heel normaal dat mensen niet je hele leven bij je zullen blijven hangen.

Tijdens het proces van verandering zullen telkens andere mensen je vergezellen tijdens je reis. Dat is dan ook de reden dat een 'vriend' voor het leven iets zeldzaams is, of het nou gaat om een partner, medewerker, werkgever, vriend of een familielid.


Je kan op verschillende manieren reageren wanneer mensen niet willen dat jij veranderd.
1: Omwille van de ander stop je jouw veranderingsproces of...
2: Omdat je zeker bent dat dit proces goed voor jezelf is ga je ermee door.

Mensen die het niet eens zijn met jouw ontwikkelingsproces kunnen ook zelf kiezen: Accepteren en het contact met jou voortzetten, eventueel op andere voorwaarden, óf het contact verbreken.

Het is dus van groot belang dat je leeft met de gedachte dat je mensen soms los zal moeten laten. Jij dient te beslissen hoe belangrijk de mensen voor je zijn wanneer zij aangeven dat ze niet met je mee willen of kunnen. Jij bent enkel verantwoordelijk voor jouw leven. Jij bepaalt of je stopt met je ontwikkeling of niet. Jij bepaalt of je mensen zielig vind of niet. Jij bepaalt of je jouw ervaringen in jouw leven belangrijker vind dan die van deze mensen.

Jij kunt enkel antwoord geven op de vraag welke voordelen je zou hebben om jouw ontwikkeling te stoppen omwille van mensen die het niet eens zijn met jouw veranderingen.

Er zijn veel mensen bang voor veranderingen, in welke vorm dan ook. Ook jouw veranderingen kunnen angst aanjagen bij mensen die om jou geven. Omdat zij niet begrijpen waar jij nou mee bezig bent. Vergeet dat niet!

Zij zijn bang om verandering bij zichzelf teweeg te brengen, daardoor begrijpen ze jou dan vaak ook niet. Het is in ieder geval nooit nodig om jezelf te verontschuldigen bij mensen voor dingen die jij voor jezelf goed vindt. Volg zelfbewust je eigen weg, het is namelijk jouw leven!

Het is verbazingwekkend hoelang mensen het kunnen volhouden in een slechte of onprettige relatie, of dat nu in de privé- of in de werk sfeer is.


Liefdevolle groet...
Create-UR-Self
<< /\/\